ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві затримали двох шахраїв, які обміняли на гривні 12 тис. підроблених доларів

Підробка валюти відбувалася шляхом складання окремих частин справжніх 100-доларових купюр в одну.

У Києві затримали двох шахраїв, які обміняли на гривні 12 тис. підроблених доларів
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

У Києві правоохоронці затримали двох фальшивомонетників, які виготовляли і збували підроблені долари.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури у

Фейсбуці.

Під час слідства встановлено, що підробка валюти відбувалася шляхом складання в одну купюру окремих частин справжніх 100-доларових купюр. Надалі підроблені долари обмінювали на українські гривні через банківські термінали, обладнані функцією обміну іноземної валюти.

Так зловмисники обміняли на національну валюту суму, еквівалентну 12 тис. доларів США.

31 серпня шахраїв затримали поліція і співробітники служби безпеки ПриватБанку на гарячому - під час спроби розплатитися підробленими грошима в терміналах самообслуговування, повідомили в прес-службі банку.

"Унікальність цієї операції банкірів і поліцейських у тому, що таких шахраїв спіймати на гарячому вдається не часто, і тільки завдяки нашій системі онлайн-моніторингу безпеки транзакцій було проведено «ювелірне» затримання злочинців у момент здійснення операції", - розповів керівник служби безпеки ПриватБанку Сергій Болотін.

Проти затриманих порушено кримінальне провадження за ст. 190, ч. 3, 199, ч. 2 КК. Крім того, поліція проводить обшуки за місцем проживання шахраїв і їх можливих "колег".

Під час одного з обшуків в одному з орендованих цими особами приміщень було виявлено значну кількість речовини, схожої на наркотичний засіб амфетамін, а також спеціальні засоби для його виготовлення і фасування.

Нагадаємо, в липні Служба безпеки викрила групу фальшивомонетників, яка друкувала долари на одному з львівських поліграфкомбінатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram