ГоловнаСуспільствоОсвіта

В Україні сьогодні за парти сіли 408 тисяч першокласників

LB.ua побував на святі Першого дзвоника в Київській інженерній гімназії.

В Україні 1 вересня перший дзвінок пролунав більш ніж для 408 тисяч першокласників. Таке число наводять на сайті Міністерства освіти і науки України.

Кореспондент LB.ua побував на святі Першого дзвоника у Київській інженерній гімназії на Позняках.

Свої вітання з нагоди свята Першого вересня батькам і учням скерували перші особи держави.

"Дорогі друзі! Щиро вітаю вас з Днем знань. Він урочисто повідомляє нам про початок нового 2017/2018 навчального року. Для кожного сьогоднішній святковий день несе вир емоцій. Перш за все, це передчуття нового, очікування незвіданого, надії на здійснення мрії і реалізації задумів. Це і торжество пізнання і навчання. Хочу окремо привітати тих, хто сьогодні святкує День знань у новому статусі. Тих дітей, які вперше сідають за шкільні парти, і першокурсників, які починають прокладати шлях до професійних вершин. Нехай прагнення до інтелектуального збагачення стане надійним путівником і постійно осяває ваш життєвий горизонт", - заявив у своєму поздоровленні президент Петро Порошенко.

Він 1 вересня вирушив у Харківську область, щоб відкрити там нову загальноосвітню школу в селищі міського типу Пісочин.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, зі свого боку, побажав школярам і студентам наполегливості і натхнення в новому навчальному році. Крім того, прем'єр привітав школярів, учителів, студентів, викладачів і аспірантів з початком нового навчального року.

Міністр освіти Лілія Гриневич у своєму привітанні висловила надію на ухвалення нового закону "Про освіту".

"Давайте поставимо в центр навчальних закладів тих, заради кого вони створені, - наших дошкільнят, школярів, наших учнів у професійно-технічній освіті, наших студентів у вищих навчальних закладах. Для нас надзвичайно важливий творчий спільний пошук. Адже тільки разом з вами, шановні мої колеги, ми можемо створювати новий освітній простір, новий зміст освіти", - підкреслила вона, звертаючись до вчителів і викладачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram