ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура розслідує факти жорстокого поводження з ув'язненими в Одеському СІЗО

За результатами перевірки було відкрито кримінальне провадження.

Прокуратура розслідує факти жорстокого поводження з ув'язненими в Одеському СІЗО
Архивное фото
Фото: facebook.com/police.kharkov

Співробітники прокуратури разом з представником уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Одеській області Анатолієм Пазичуком провели перевірку дотримання прав ув'язнених в Одеському слідчому ізоляторі.

Про це повідомляється на сайті обласної прокуратури.

Під час перевірки були виявлені "факти нелюдського поводження" з ув'язненими, що там перебувають.

"За результатами перевірки було відкрито кримінальне провадження за ч.2. ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень, яке супроводжувалося насильством, діями, які ображають особисту гордість потерпілого). Тривають першочергові слідчі дії", - наголошується в повідомленні.

Напередодні омбудсмен Валерія Лутковська на своїй сторінці в Фейсбуці опублікувала фотографію побитого ув'язненого в Одеському СІЗО, зроблену після акцій залякування, влаштованих співробітниками ізолятора.

Лутковська закликала генпрокурора Юрія Луценка проконтролювати ситуацію.

Фото: od.gp.gov.ua

Нагадаємо, у четвер ув'язнений Одеського СІЗО убив і розчленував співробітницю слідчого ізолятора. Частини тіла жінки виявили інші співробітники установи. Вбивцею виявився 39-річний заарештований, який перебував в СІЗО і раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за статтями 187 (розбій) та 115 (умисне вбивство).

Пізніше правоохоронці встановили, що підозрюваний останнім часом практично не з'являвся у своїй камері, а жив у подвір'ї, де розміщувався свинарник. При цьому санкція суду на те, щоб ув'язнений більше двох годин був поза камерою, відсутня. Також в подвір'ї були виявлені незареєстровані ніж і сокира, за допомогою яких злочинець убив і розчленував свою жертву.

У зв'язку з цими та іншими фактами на час розслідування від своєї посади відсторонено начальника Одеського СІЗО В'ячеслава Коваля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram