ГоловнаСуспільствоВійна

За добу в зоні АТО поранено одного військовослужбовця

Бойовики 30 разів порушили режим тиші на Донбасі.

За добу в зоні АТО поранено одного військовослужбовця
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 30 разів порушили режим припинення вогню в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. В результаті бойових дій одного українського військового поранено.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

На Донецькому напрямку з 19:00 суботи і майже до півночі бойовики обстрілювали з гранатометів і великокаліберних кулеметів наші опорні пункти ЗСУ в Авдіївській промзоні. Також увечері під ворожим вогнем опинилися українські позиції на підступах до Кам'янки, Пісків і Верхньоторецького. На Луганському напрямку противник з гранатометів бив по Малиновому і Троїцькому. А близько 22:00 бойовики застосовували міномет калібру 82 мм в районі Новотошківського.

На Маріупольському напрямку напруження і далі зберігається неподалік Старогнатівки. Тут в кінці доби злочинці обстрілювали наші опорні пункти з мінометів і артилерії калібру 152 мм.

Крім того, в черговий разів терористи обстріляли з великокаліберних кулеметів будинки мирних жителів у селищі Зайцеве.

"В результаті попадання запальних боєприпасів виникла пожежа в житлових будинках та господарських будівлях на вулицях Федорова та Вернадського. Будинки і майно згоріли. З місцевих жителів, на щастя, ніхто не постраждав", - відзначили в штабі.

Нагадаємо, за даними "Червоного Хреста", з початку бойових дій в зоні АТО загинули понад 2,7 тис. цивільних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram