ГоловнаСуспільствоПодії

У Миколаївській області горить 50 гектарів лісу

Гасіння ускладнюється віддаленістю осередків горіння і вітром. 

У Миколаївській області на території Новопетрівського лісництва горять 50 гектарів лісу, повідомляє прес-служба обласного управління ДСНС. 

Фото: ГУ ДСНС України у Миколаївській області

Повідомлення про загорання хвойної підстилки надійшло о 12:19. Гасити пожежу вирушили рятувальники 21-ї державної пожежно-рятувальної частини та співробітники місцевого лісгоспу.

"Було встановлено, що вогонь швидко поширюється по хвойній підстилці й у деяких місцях уже перекинувся на дерева (верхова пожежа). Через складність гасіння (важкодоступність до осередків займання та наявність вітру 6-10 м/с) оголошено підвищений номер виклику. Від головного управління ДСНС України зараз працюють 18 одиниць техніки та 90 чоловік особового складу. Від інших служб і відомств залучено 50 чоловік та 12 техніки. Забезпечено безперебійне підвезення води. Загальна площа, яку охопив вогонь, орієнтовно становить 50 га, з них 10 га верхової пожежі", - йдеться в повідомленні. 

Фото: ГУ ДСНС України у Миколаївській області

 Станом на 17:00 пожежу на виявлених осередках локалізовано на площі 50 га, але сталося ще два займання в інших місцях.

Причину пожежі наразі встановлюють працівники правоохоронних органів, що працюють на місці. 

Фото: ГУ ДСНС України у Миколаївській області
 

Нагадаємо, що 18 серпня у Дніпропетровській області виникла велика лісова пожежа біля села Дмитрівка Петропавлівського району, яку вдалося загасити лише за добу.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram