ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укроборонпром" пояснив ситуацію з банкрутством "Ніжинського ремонтного заводу"

Підприємство розпочало процедуру санації через відсутність замовлень Міноборони.

"Укроборонпром" пояснив ситуацію з банкрутством "Ніжинського ремонтного заводу"
Фото: ukroboronprom.com.ua

"Ніжинський ремонтний завод інженерної техніки", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", розпочав процедуру санації через відсутність заявок Міністерства оборони.

Про це повідомляється на сайті "Укроборонпрому".

Відзначається, що в 2016 році підприємство безуспішно боролося за замовлення в тендерах Міноборони, але вже в цьому році, через наявність боргів перед працівниками із заробітної плати, бюджетом і кредиторами, загальною сумою близько 8 млн гривень, підприємство взагалі не допустили до участі в державних тендерах.

"Саме з метою оптимізації витрат і управління активами на заводі почали процедуру санації", - наголошується в повідомленні.

"У 2016 році в процесі судової санації на "Ніжинському ремонтному заводі" були відчужені та реалізовані деякі об'єкти і майно. Підкреслюю, що всі ці активи не використовувалися у виробництві більш ніж 15 років і вже не мали ніяких перспектив.Стратегічні об'єкти і майно, а це, наприклад, головні цехи і технічне обладнання, які дали б можливість хоч зараз розпочати необхідні для МОУ роботи з ремонту і відновленню техніки, належать підприємству", - зазначив в.о. директора заводу Сергій Приходько.

Він також зазначив, що головний виробничий корпус заводу, площею 15 525 кв. м, який перебуває на балансі підприємства і використовується в поточній господарській діяльності, не передбачений для реалізації в процедурі санації.

"Тому незрозуміле повідомлення народного депутата Тетяни Чорновол про знищення заводу, який продовжує ремонтувати інженерну техніку, незважаючи на складне матеріальне становище. Майно, що забезпечує виробничу діяльність підприємства, не відчужене, а отже підприємство має все необхідне для проведення в подальшому якісного ремонту будь-якої складності інженерної техніки", - відзначається в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні депутат Верховної Ради Тетяна Чорновол заявила, що Ніжинський завод з ремонту інженерної техніки призупинив роботу після того, як півроку тому його продали через заборгованість в 11 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram