ГоловнаСуспільствоПодії

Суд на Донбасі відпустив під домашній арешт обвинуваченого в потрійному вбивстві. 2015 року йому дали довічне

Справа перебуває на повторному розгляді.

Суд на Донбасі відпустив під домашній арешт обвинуваченого в потрійному вбивстві. 2015 року йому дали довічне
Алексей Москвинов в Красноармейском горрайонном суде. Декабрь 2015 года
Фото: orbita.dn.ua

Димитровський районний суд Донецької області 4 серпня відпустив під домашній арешт 27-річного Олексія Москвінова, котрого звинувачують у вбивстві трьох шахтарів, яке сталося навесні 2013 року.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

Цей гучний злочин стався 20 травня 2013 року.

Двоє чоловіків за попередньою змовою, озброївшись вогнепальною зброєю, приїхали в гаражний кооператив "Південний" у Покровську (тоді - Красноармійську) з метою заволодіння транспортним засобом. Там злочинці вирішили викрасти автомобіль Toyota Avensis і вбили його власника. Потім вони вирішили заховати тіло в багажнику. У цей час у гараж під'їхали ще двоє осіб. Обоє вони також були застрелені. Зловмисники потім зникли на викраденому авто.

Усі вбиті були робітниками ПАТ "Шахтоуправління "Покровське".

Незабаром обох підозрюваних було затримано, одного з них доправили з Росії.

У квітні 2015 року одного з них - Дмитра Кириєнка - випустили під заставу, після чого він зник і досі переховується.

Іншого обвинуваченого в грудні 2015 року Красноармійський міськрайонний суд засудив до довічного ув'язнення. Захист убивці подав скаргу, і в квітні 2016 року справу було скеровано на новий судовий розгляд. Весь цей час він перебував за ґратами.

Тепер суд вирішив пом'якшити йому запобіжний захід, посилаючись на справу "Харченко проти України" в ЄСПЛ, яка стосувалася розтрати коштів на підприємстві.

"З огляду на тяжкість скоєних людиною злочинів, а також втечу другого фігуранта після виходу під заставу, прокуратура Донецької області вважає зазначене рішення незаконним і неправомірним, яке може призвести до тяжких наслідків", - ідеться в заяві. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram