ГоловнаСуспільствоПодії

Начальника лікарні при виправній колонії та його заступника спіймали на хабарі

Медики взяли гроші за клопотання про дострокове звільнення

Начальника лікарні при виправній колонії та його заступника спіймали на хабарі
Фото: http://zhit.gp.gov.ua

Правоохоронці 2 серпня затримали начальника багатопрофільної лікарні при Райківський виправній колонії та його заступника на отриманні 5 тис. доларів хабара.

Затримані обіцяли підготувати клопотання до суду для звільнення засудженого від подальшого відбування покарання через хворобу, повідомляється на сайті прокуратури Житомирської області.

Медики були затримані в Бердичеві після отримання грошей.

4 серпня Королівський райсуд Житомира заарештував їх з правом внесення застави. Начальник лікарні може вийти з-під варти, якщо сплатить майже 135 тис. грн , його заступник - майже 70 тис грн.

Їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди посадовою особою в особливо великих розмірах). Медикам загрожує в'язниця на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в грудні генеральний прокурор Юрій Луценко відвідав Райківську виправну колонію № 73 в Житомирській області. Під час перевірки було виявлено низку порушень - застосування до ув'язнених занадто суворих заходів дисциплінарного впливу, відсутність доступу до питної води та неможливість придбати продукти харчування і предмети першої необхідності. Луценко назвав колонію однією з найгірших і зажадав звільнити її начальника із притягненням до кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram