ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко заявив про плани повернути в комунальну власність Гостинний двір на Подолі

За словами мера, там зроблять музей Києва.

Кличко заявив про плани повернути в комунальну власність Гостинний двір на Подолі
Фото: kiev.segodnya.ua

Столична влада планує повернути в комунальну власність Гостинний двір на Контрактовій площі і довести його до належного стану.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

Він зазначив, що вулиця Сагайдачного і Контрактова площа в рамках експерименту вже стали пішохідною зоною. І завдання столичної влади - "зробити так, щоб древній Поділ став історичною перлиною міста".

"Ми поступово доводимо Поділ до належного стану: відкрили оновлену Поштову площу, яка стала улюбленим місцем відпочинку киян. Те саме зробимо з Контрактовою площею та Гостинним двором. Ми повернемо його в комунальну власність так само, як стадіон «Старт» і Київський велотрек, і доведемо до належного стану. Ми плануємо розмістити там музей міста Києва", - сказав Кличко.

Нагадаємо, у вересні минулого року Госпсуд Києва відмовився розірвати договір оренди між Фондом державного майна і "Укрреставрацією" щодо Гостинного двору. Договір уклали ще 18 березня 1994 року.

Міська влада не може відремонтувати будівлю коштом бюджету, а забудовник не полишає надію повернути собі право перебудувати споруду і зробити в ній торговий центр, тож не вдається до жодних заходів консервації об'єкта. Громадськість в особі ГО "Андріївський-Пейзажна ініціатива" акумулювала свій ресурс для проведення консервації, зібрала необхідні фінансові кошти і матеріали, проте на об'єкт їх не допустили.

15 грудня 2015 року "Укрреставрація" погодилася законсервувати будівлю Гостинного двору. 22 грудня 2015 року Кабінет Міністрів підтримав рішення суду про визнання Гостинного двору пам'яткою архітектури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram