ГоловнаСуспільствоЖиття

З 10 серпня Київ переходить на безготівкову оплату паркування

Такий експеримент триватиме до набуття чинності так званого "закону про паркування"

З 10 серпня Київ переходить на безготівкову оплату паркування

З 10 серпня Київ переходить на безготівкову оплату паркування: водії зможуть скористатися паркоматами, sms або талонами на паркування.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляють на сайті КМДА.

Мер зазначив, що вже два роки у Верховній Раді на розгляді законопроект про впорядкування паркування, але на сьогодні його прийнято тільки в першому читанні.

"Ми не маємо права оштрафувати безвідповідального водія, який залишив свою машину, або евакуювати авто. Попри це, лад потрібно навести. Тому з 10 серпня обігу готівкових коштів у сфері паркування столиці не буде взагалі. І паркувальників не буде. Водії можуть оплатити парковку через паркомати, sms або місячні талони на оплату паркування, які можна купити в кіосках продажу преси або інформаційних кіосках", - підкреслив Кличко.

За його словами, такий експеримент триватиме до набуття чинності так званого "закону про паркування".

"З 10 серпня людський фактор буде мінімізовано. Якщо хтось після 10 серпня зажадає з вас готівку за паркування, можете сміливо телефонувати в поліцію. Дуже сподіваємося на відповідальність водіїв. А цей великий обіг тіньової готівки повинен припинити існувати", - підкреслив мер.

Нагадаємо, в червні Рада прийняла в першому читанні законопроект про евакуацію припаркованих автомобілів, які заважають руху. Окрім того, вчетверо піднято штраф за паркування на місцях для інвалідів, також штраф загрожує і за відсутність таких місць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram