ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов обговорив закон про деокупацію Донбасу з послом Японії

"Головна мета - це посилення формату протидії гібридної агресії, захист громадян і звільнення окупованих територій".

Турчинов обговорив закон про деокупацію Донбасу з послом Японії
Александр Турчинов и Шигеки Суми
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов обговорив із Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Шигекі Сумі питання співпраці в сфері безпеки і оборони.

Про це повідомляють на сайті РНБО.

Окрему увагу сторони приділили ситуації на сході України, яка склалася в результаті гібридної агресії РФ проти України, і законопроекту "Про особливості державної політики щодо відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької і Луганської областей".

"Наше завдання - забезпечити ефективний захист нашої країни", - наголосив Турчинов, додавши, що головна мета цього закону - це посилення формату протидії гібридної агресії, захист громадян, які перебувають під окупацією і звільнення окупованих територій.

Сумі, своєю чергою, зазначив, що Японія зацікавлена в поглибленні партнерства між країнами.

"Україна для нас - важливий партнер, і ми зацікавлені розвивати співпрацю на всіх рівнях", - зауважив посол.

Нагадаємо, РНБО розробила законопроект про реінтеграцію Донбасу, який передбачає низку заходів з повернення окупованих територій і визначає їх правовий статус. 20 червня Турчинов представив концепцію цього закону. Секретар РНБО розраховує, що документ буде внесено до Верховної Ради у вересні, після проведення всіх необхідних консультацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram