ГоловнаСуспільствоПодії

У Гнідині озброєні люди намагалися відібрати житло у двох власників

Поліція затримала шістьох осіб.

У Гнідині озброєні люди намагалися відібрати житло у двох власників
Фото: www.npu.gov.ua

У Гнідині Київської області поліція затримала злочинне угруповання, яке намагалося відібрати житло у двох власників.

Про це повідомляють на сайті столичної поліції.

До правоохоронців звернувся чоловік, який розповів, що невідомі особи не дозволяють йому потрапити у власний будинок у Бориспільському районі Київської області. Крім того, за словами заявника, місцева поліція "не поспішає реагувати на його скарги з цього приводу".

Цю інформацію працівники внутрішньої безпеки повідомили керівництву головкому поліції Київської області. Як результат - слідчі Бориспільського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 356 Кримінального кодексу (самоправство).

Фото: www.npu.gov.ua

Протягом досудового розслідування правоохоронці встановили, що заявник кілька років тому придбав земельну ділянку і будинок у селі Гнідин. Чоловік дозволив попередньому власникові там пожити. Коли обумовлений термін минув, старий господар відмовився покинути будинок. Крім того, на території садиби з'явилася група невідомих людей, які перешкоджали законному власнику потрапити в будинок.

У цьому ж населеному пункті аналогічна ситуація сталася ще з одним власником нерухомого майна. Як і в попередньому випадку, та сама група незнайомців завадила чоловікові зайти до себе.

Фото: www.npu.gov.ua
Отримавши санкцію суду, оперативники Управління ДВБ Нацполіції і працівники поліції Київщини провели обшуки на території будинків, господарських будівель і у дворах домоволодінь потерпілих власників. У результаті були затримані шестеро учасників злочинної групи. У них вилучили зброю та боєприпаси до неї.

Встановлено, що молоді люди віком 18-27 років прибули до Київської області з Сум. Вирішується питання про кінцеву кваліфікацію їхніх дій для притягнення до відповідальності. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше поліція затримала угруповання, яке незаконно перепродало 31 квартиру киян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram