ГоловнаСуспільствоВійна

За добу втрат серед сил АТО не було, - штаб

Бойовики 15 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

За добу втрат серед сил АТО не було, - штаб
Фото: Макс Левин

Ситуація в районі проведення антитерористичної операції на Донбасі поступово стабілізується. За добу бойовики 15 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців, при цьому артилерії чи іншого забороненого озброєння не застосовували.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Приморському напрямку зафіксовано сім обстрілів. Увечері терористи зі стрілецької зброї обстрілювали позиції українських військових у районі Павлополя, Лебединського, Гнутового і Широкиного, а поблизу Водяного - з великокаліберного кулемета. Крім того, ще вранці і вдень бойовики застосовували в районі Гнутового і Лебединського автоматичні станкові гранатомети.

На Донецькому напрямку ще до світанку бойовики відкривали вогонь по позиціях ЗСУ в районі Авдіївки, Опитного, Зайцевого з гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів, іноді - з озброєння БМП. Усього на цьому напрямку противник порушував режим припинення вогню шість разів.

На Луганському напрямку бойовики порушували "тишу" лише двічі. Удень під вогнем з гранатометів і БМП опинилися укріплення ЗСУ поблизу Кряківки, а пізно ввечері зі стрілецької зброї різних калібрів і підствольних гранатометів бойовики обстріляли позиції військових, які тримають оборону неподалік Станиці Луганської.

"Жоден український воїн у результаті ворожих обстрілів минулої доби не постраждав", - зазначають у штабі.

Нагадаємо, за оцінками Міноборони, збиток інфраструктурі Донбасу від бойових дій становить близько 50 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram