ГоловнаПолітика

Український консул відвідав затриманого в Італії нацгвардійця (оновлено)

Морально-психологічний стан Марківа нормальний.

Український консул відвідав затриманого в Італії нацгвардійця (оновлено)
Фото: mvs.gov.ua

Посадові особи Генконсульства України в Мілані у вівторок, 4 липня, відвідали українського військового Віталія Марківа, затриманого за підозрою у вбивстві італійського фотографа.

Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС України.

Відзначається, що морально-психологічний стан Марківа - нормальний, умови утримання - задовільні.

Крім того, в місті Павіа відбулося засідання суду у справі Марківа. Суд не розглядав справу по суті і не ухвалював рішення про зміну запобіжного заходу.

Оновлення. Згідно з рішенням суду, український військовий Віталій Марків залишається в італійській в'язниці на невизначений термін, передає Радіо Свобода.

На засіданні, яке тривало 15 хвилин, підозрюваному оголосили обвинувачення, і він скористався правом не відповідати на питання і не давати жодних свідчень. Як стало відомо з дипломатичних джерел, така поведінка Віталія Марківа пов'язана зі зміною адвоката.

4 липня на засіданні був його державний італійський захисник. Але з ініціативи сім'ї солдата, яка живе в Італії, йому вже знайшли нового приватного адвоката, який буде захищати інтереси арештанта в суді.

Заступник генерального прокурора України Євген Єнін зауважив напередодні в Києві, що загиблий на Донбасі у 2014 році італійський журналіст Андреа Роккеллі перебував там без узгодження з владою України.

Як сказав Єнін на брифінгу, італієць на момент загибелі, в якій зараз в Італії звинувачують українського нацгвардійця, перебував у так званій "сірій зоні", не підконтрольній тоді українській владі.За словами Єніна, в Києві розуміють занепокоєння родичів загиблого і, як і представники італійської сторони, хотіли б відновити справедливість у цій справі

Нагадаємо, італійські карабінери затримали в Болоньї бійця АТО Марківа, якого підозрюють у причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі. Він помер від осколкового поранення 24 травня 2014 року біля Слов'янська. З Роккеллі загинув також перекладач Андрій Миронов і був поранений французький стрінгер Вільям Рогульон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram