ГоловнаПолітика

Суд відмовився відпустити Штепу з-під варти

Наступне засідання суду відбудеться 20 липня.

Суд відмовився відпустити Штепу з-під варти
Фото: focus.ua/Константин Буновский

Ленінський районний суд Харкова відмовив у задоволенні клопотання захисту про скасування запобіжного заходу екс-меру Слов'янська Нелі Штепі. У вівторок на черговому засіданні у справі екс-мера Слов'янська суд допитав свідка з боку звинувачення. "На наступному засіданні, 20 липня, планується продовжити допит свідків", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури.

Також суд відмовив у задоволенні клопотання захисту про скасування запобіжного заходу Штепи.

На думку адвоката екс-мера Дмитра Марченка, підстав для утримання під вартою його підзахисної немає.

"Ми клопотали про скасування запобіжного заходу, оскільки прокуратура в усіх клопотаннях про продовження (арешту - ред.) не обґрунтовує необхідність утримання Нелі Ігорівни під вартою. Немає факту, підтвердженого звинувачення, на підставі якого вона повинна утримуватися під вартою відповідно до чинного КПК. Прокуратура не вказує на жодні ризики. Вона повинна обґрунтовувати необхідність продовження щоразу, і щоразу вона цього не робить", - сказав адвокат.

Штепу заарештували 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram