ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацполіція не веде справу проти головреда Страна.ua, - Аваков

Видання повідомляє, що Гужву доправили в київський головком МВС.

Нацполіція не веде справу проти головреда Страна.ua, - Аваков
Игорь Гужва
Фото: Игорь Гужва/ Facebook

Національна поліція не веде справу проти головного редактора видання "Страна.ua" Ігоря Гужви за звинуваченням у здирництві.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у коментарі до посту заступника головного редактора сайту Світлани Крюкової у Фейсбуці.

За його словами, справою займається прокуратура Києва і СБУ, а представника поліції просто включили у слідчу групу.

"Це не наш кейс. Нацполіція не веде цієї справи. Прокуратура міста, оперативні матеріали СБУ, в групу залучили слідчого поліції... І це все, що мені відомо", - написав Аваков.

Тим часом на сайті видання повідомляють, що Гужву затримали в офісі після проведених там обшуків і доправили в Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Києві.

"За словами адвокатів, Гужва вже доставлений на Володимирську, 15 в ГУ МВС України в місті Києві. Його хочуть затримати за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу (КПК) (затримання уповноваженою посадовою особою). Його планують допитати як підозрюваного і відправити в ізолятор тимчасового утримання", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, увечері 22 червня в редакцію Страна.ua прийшли з обшуком. За словами самого Гужви, кримінальну справу проти видання було сфабриковано після критичної публікації про нардепа з фракції Радикальної партії Дмитра Лінька.

Пізніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що, за даними ГПУ, підозрюваний вимагав і отримав $10 тис. за нерозміщення компромату на діючого політика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram