ГоловнаСуспільствоЖиття

Помічницю судді відправили під домашній арешт за "злив" інформації про заплановані обшуки

Підозрювана стежила за подачами клопотань НАБУ у справі агрохолдингу "Авангард".

Помічницю судді відправили під домашній арешт за "злив" інформації про заплановані обшуки
Фото: Сергей Нужненко

Помічницю судді Солом'янського районного суду Києва, підозрювану в розголошенні секретної інформації про слідчі дії Національного антикорупційного бюро, відправили під домашній арешт.

Про це йдеться в ухвалі суду від 15 червня.

Повідомляють, що помічниця судді Сергія Агафонова, незаконно використовуючи пароль і логін секретаря, отримала доступ до секретної інформації з автоматизованої системи документообігу суду. Зокрема, з листопада 2016 року вона стежила за подачами клопотань НАБУ на проведення обшуків і отримання доступу до документів у справі проти керівництва агрохолдингу "Авангард".

Інформацію про зміст і розгляд клопотань жінка передавала керівнику адвокатської фірми "Правочин", а потім - колишньому голові наглядової ради ПрАТ "Авангард".

Детективи НАБУ затримали помічницю судді 24 травня, а 25 травня - вручили їй підозру за ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) Кримінального кодексу.

Суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді домашнього арешту (з 21:00 до 7:00) до 25 липня.

Нагадаємо, екс-співробітник Апеляційного суду отримав умовний термін за розголошення секретної інформації. У липні 2016 року він сфотографував клопотання СБУ про проведення негласних слідчих дій у справі колишнього голови Адміністрації морських портів Андрія Амеліна і за 2 тис. доларів передав цю інформацію зацікавленій особі. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram