ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала начальника управління мерії Херсона

Також затримано колишнього керівника одного з департаментів.

Поліція затримала начальника управління мерії Херсона
Фото: facebook.com/khersonpolice.officialpage

У четвер, 22 червня, слідчі поліції разом з оперативниками СБУ і прокуратури затримали кількох чиновників Херсонської мерї.

Йдеться про два кримінальні провадження, пишуть "Херсонські факти".

Перше з них - кримінальне провадження щодо капремонту "Зеленої школи" №21 в селищі Антонівка (передмістя Херсона), який реалізує представництво НЕФКО в Україні.

Слідство підозрює, що начальник управління капітального будівництва Херсонської мерії Василь Карауш вніс в офіційні документи свідомо неправдиві відомості про виконання робіт.

Підозру вручено Караушу і головному спеціалісту, інженеру технічного нагляду управління Гаррі Питоєву.

Також у рамках кримінального провадження викрито колишнього керівника департаменту ЖКГ Руслана Чайку. Протягом 2016 року це відомство провело публічні закупівлі 290 євроконтейнерів для збору твердих побутових відходів на суму 2 мільйони гривень. Участь у торгах брали три підприємства: ТОВ "Абітек-Інжиніринг" з ціновою пропозицією 2 мільйони гривень, ТОВ "Енергосталь" - цінова пропозиція 2 мільйони 95 тисяч гривень, ТОВ "ЕКО-Львів" з ціновою пропозицією 2 мільйони 97 тисяч 860 гривень. Переможцем закупівлі оголошено найбільш економічно вигідну пропозицію з наявних - ТОВ "Абітек-Інжиніринг". У договорі на постачання були прописані технічні характеристики товару.

При цьому слідство підозрює, що за завищеними цінами придбали неякісний товар. Контейнери в розібраному стані, не пофарбовані, іржаві.

Слідчі поліції проводять досудові розслідування. Відкрито кримінальні провадження за ч. 3, 4 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст.366 Кримінального кодексу України (службове підроблення).

Загальний збиток у цих справах - близько 400 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram