ГоловнаСуспільствоПодії

Поліцейські затримали п'яного жителя Дніпра, який погрожував підірвати гранату на вулиці

Чоловік заявив, що знайшов боєприпас на озері і зберігав його для самооборони.

Поліцейські затримали п'яного жителя Дніпра, який погрожував підірвати гранату на вулиці
Фото: npu.gov.ua

У Дніпрі поліцейські затримали раніше судимого місцевого жителя, який у стані алкогольного сп'яніння погрожував підірвати бойову гранату на вулиці в приватному секторі.

Про це повідомляють на сайті місцевої поліції.

За викликом прибули поліцейські, які евакуювали жителів найближчих будинків. Чоловік тим часом устиг висмикнути з гранати чеку і погрожував "усіх підірвати". Правоохоронцям удалося умовити хулігана віддати боєприпас. Переговори тривали близько 1,5 години, після чого дебошира затримали.

Гранату передали вибухотехнікам для знешкодження.

Фото: npu.gov.ua

"43-річного чоловіка затримали і доставили у відділення поліції. Виявилося, що в 90-х роках чоловік уже був раніше судимий за вбивство", - зазначили в поліції.

Під час обшуку в його будинку виявили ще одну гранату РГД-5 із запалом і два магазини до автомата Калашникова, заховані в сидінні мотоцикла. Затриманий розповів, що боєприпаси він нібито знайшов тиждень тому на березі озера і зберігав для самооборони.

Фото: npu.gov.ua

Підозрюваному загрожує відповідальність за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), що передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, в Хмельницькому конфлікт у гаражному масиві закінчився тим, що один з його учасників - 65-річний пенсіонер - підірвав гранату РГД-5.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram