ГоловнаСуспільствоВійна

Без води на Донбасі залишилися 400 тисяч осіб, - Жебрівський

Це Покровськ, Мирноград, Волноваха, Добропілля.

Без води на Донбасі залишилися 400 тисяч осіб, - Жебрівський
Фото: facebook.com/ato.news

На Донбасі через пошкодження Південнодонбаського водопроводу під час обстрілу 400 тис. людей залишилися без водопостачання. Це в тому числі жителі Покровська (колишній Красноармійськ), Мирнограда (колишній Димитров), Волновахи, Добропілля та інших населених пунктів.

Про це в ефірі 112 телеканалу повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Зараз разом з ДСНС організовуємо підвезення питної і технічної води. Якщо в Авдіївці ми вже навчилися і чітко розуміємо, вже розписано алгоритм, то тут, оскільки велика площа, велика кількість людей (близько 400 тис. людей залишилися без води), за півдоби все зробити досить складно, але ми точно зробимо. І зараз проблема в тому, що ця насосна станція знаходиться ближче до позицій бойовиків. Крім того, там розбитий трансформатор і пошкоджені батареї. На жаль, ми можемо працювати тільки бригадами", - сказав він.

Голова ВЦА також зазначив, що для того, щоб бригади розпочали ремонтні роботи, ключовою умовою є обов'язкова присутність ОБСЄ і дотримання "режиму тиші". За словами Жебрівського, українська сторона вже надала "режим тиші", зараз проводиться робота з російською стороною.

Нагадаємо, насосна станція першого підйому Південнодонбаського водопроводу зупинила роботу через обстріли бойовиків у суботу, 10 червня. Цей водопровід є одним з найважливіших вузлових об'єктів у системі водопостачання регіону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram