ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у Криму на три місяці залишив під вартою "затриманого помилково" громадянина України, - адвокат

Кабір Мохаммад у СІЗО переніс другий інсульт і потребує медичної допомоги. 

Суд у Криму на три місяці залишив під вартою "затриманого помилково" громадянина України, - адвокат
Фото: runews.su

Підконтрольний Кремлю Вірменський міський суд Криму продовжив термін затримання під вартою афганця з українським громадянством Кабіра Мохаммада. Таким чином він перебуватиме в СІЗО до 13 вересня 2017 року.

Про це Крим.Реалії розповів адвокат затриманого Борис Удовиченко.

Російська влада хоче екстрадувати Кабіра Мохаммада до Ірану - як нібито давно розшукуваного Інтерполом особливо небезпечного злочинця. За словами його дружини Оксани Мохаммад, на адмінкордоні з Кримом 14 вересня 2016 року російські прикордонники під час перевірки документів заявили, що Інтерпол розшукує за заявою Ірану громадянина Афганістану Ніязі Мохаммад Кабіра, сина Абдулатіфа, який з листопада 2010 року перебуває в міжнародному розшуку в "справі про шахрайство".

Дружина затриманого стверджує, що її чоловік не бував в Ірані і має відкриту шенгенську візу, за якою він із сім'єю виїжджав до країн Європи.

Консульство Афганістану в Росії скерувало в суд Армянська лист, що підтверджує особу затриманого Мохаммада Кабіра. У відомстві стверджують, що затриманий у Криму Мохаммад Кабір не має жодного стосунку до згаданої Інтерполом людини.

17 березня в підконтрольному Кремлю Верховному суді Криму розглянули чергову апеляцію на рішення про запобіжний захід Кабіру Мохаммаду, рішення про утримання під вартою залишили чинним. Правозахисники повідомляють, що в СІЗО Кабір Мохаммад переніс другий інсульт і потребує медичної допомоги.

За твердженням Кримської правозахисної групи, Мохаммад Кабір проживає в Україні з 1986 року, закінчив медичний інститут у Донецьку, мав посвідку на проживання. 2012 року Кабір отримав українське громадянство. Сім'я проживає в Борисполі Київської області. В Афганістані у Мохаммада і його родичів є сімейний бізнес, тому час від часу Кабір літав до Афганістану.

Коментарів російських силовиків з приводу затримання громадянина України Мохаммада Кабіра на цей момент немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram