ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ почала перевірку своїх співробітників після розслідування журналістів про їхнє авто

Програма "Схеми" провела розслідування про корупцію в лавах відомства.

СБУ почала перевірку своїх співробітників після розслідування журналістів про їхнє авто
Фото: radiosvoboda.org

Служба безпеки України почала перевірку співробітників Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки за фактами, опублікованими в журналістському розслідуванні програми "Схеми".

Про це начальник управління внутрішньої безпеки СБУ Олександр Саппа повідомив на запит видання "Слово і діло".

"Управлінням внутрішньої безпеки, в межах компетенції опрацьовано Ваш запит на інформацію, який надійшов електронною поштою 2 червня 2017 року. Повідомляє, що перевірка фактів, наведених у сюжеті програми "Схеми", в цей момент здійснюється", - йдеться у відповіді СБУ.

У четвер, 8 червня, у відповіді СБУ на запит програми "Схеми" зазначалося, що така перевірка призначена. Терміни її проведення не вказувалися, відзначає "Радіо Свобода".

Нагадаємо, 1 червня програма "Схеми" оприлюднила розслідування про автомобілі співробітників Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ, вартість яких непорівнянна з заробітною платою державних службовців.

Журналісти заздалегідь направляли у СБУ запит, однак за годину до виходу сюжету в ефір, коли сюжет вже був на каналі і автори вже не мали технічної можливості вносити зміни в зміст сюжету, редакція отримала лист від СБУ. У ньому представники Служби безпеки застерегли журналістів від видачі матеріалу в ефір, навівши кілька статей законів, які, на їхню думку, будуть порушені в разі оприлюднення цього сюжету. Після виходу сюжету в СБУ заявили, що їхні юристи проаналізують порушення, які могли допустити журналісти програми "Схеми".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram