ГоловнаСуспільствоЖиття

У ЗСУ досить озброєння і боєприпасів, - Полторак

За словами міністра, звернення до міжнародних партнерів стосуються лише оборонних коштів.

У ЗСУ досить озброєння і боєприпасів, - Полторак
Фото: mil.gov.ua

Збройні Сили України мають достатній запас боєприпасів, озброєння й техніки, а звернення офіційного Києва до міжнародних партнерів з приводу озброєнь стосуються оборонних коштів.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Ми потребуємо посилення протитанкових засобів, засобів ППО й інших засобів захисту. Тобто оборонного озброєння. Саме про це ми просимо наших іноземних партнерів", - сказав він.

Полторак також підкреслив, що на сьогодні запасів озброєння й техніки на складах і сховищах достатньо для забезпечення завдань ЗСУ.

"На скільки вистачить цих запасів, залежить від інтенсивності бойових дій. На сьогодні їх досить для адекватної реакції на загострення ситуації. Кількість тонн я не скажу, нехай противник витратить сили і засоби, полегшувати їм роботу не треба. Озброєння і техніки в нас на сьогодні достатньо. На перспективу - нам необхідно будувати свій завод для створення запасів", - зазначив міністр.

Нагадаємо, 23 березня вночі на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони в Балаклії виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія.

На складі зберігали 138 тис. тонн боєприпасів. За словами міністра оборони Степана Полторака, пожежа знищила 70% з них. Голова комітету Ради з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський заявив, що пожежа в Балаклії знищила боєприпасів на мільярд доларів.

На початку травня Міноборони отримало з бюджету 200 млн гривень на відновлення арсеналів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram