ГоловнаСуспільствоВійна

Колишнього військового затримали за поставки в Київ і область боєприпасів із зони АТО

До протиправної діяльності колишній військовослужбовець залучив ще трьох цивільних осіб.

Колишнього військового затримали за поставки в Київ і область боєприпасів із зони АТО
Фото: vppnr.gp.gov.ua

Правоохоронці викрили колишнього військовослужбовця, який організував незаконний канал поставки зброї з зони проведення антитерористичної операції на Донбасі для подальшого збуту на території Києва та Київської області.

Про це повідомляють на сайті військової прокуратури Центрального регіону.

"Військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України спільно з Службою безпеки в рамках розслідування кримінального провадження, затримали колишнього військовослужбовця 24-го батальйону територіальної оборони ЗСУ ("Айдар"), який здійснював збут зброї і боєприпасів на території міста Києва та Київської області", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що до протиправної діяльності колишній військовослужбовець залучив ще трьох цивільних осіб, які зберігали боєприпаси і передавали йому для подальшого збуту. Гроші, отримані від незаконної діяльності, вони ділили між собою.

"Використовуючи зв'язки, набуті за час проходження військової служби, зазначена особа продавала викрадене військове майно, а саме автомати АК-74, пістолети ПМ, гранати РГД-5, Ф-1 тощо, які доставляли з зони проведення антитерористичної операції", - зазначено в повідомленні.

Фото: vppnr.gp.gov.ua

Так, 16 березня 2017 року військовослужбовець за майже 60 тис. гривень реалізував АК-47 і магазин до нього, 253 патрони, 2 гранати Ф-1 і 2 запали до них.

Фото: vppnr.gp.gov.ua

Під час чергового продажу 45 патронів калібру 5,45 мм злочинця затримали за ст. 208 КПК України.

Фото: vppnr.gp.gov.ua

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів виявлено та вилучено: автомат АКС-74 з приєднаним до нього підствольним гранатометом ГП-25; 8 патронів до пістолета ТТ 7,62 мм; патрон до пістолета "Наган" 7, 62 мм; 2 магазини до пістолета ТТ; 88 патронів до пістолета "Наган" 7, 62 мм; крупнокаліберний патрон 12,7 мм; патрон калібру 7,62х39 мм; гранату Ф-1; 34 гранати до підствольного гранатомета ВОГ-25П; 9 гранат до підствольного гранатомета ВОГ-25; 22 запали до ручних гранат типу УЗРГМ; 8719 патронів.

Нагадаємо, раніше в Голосіївському районі Києва виявили сховок із двома реактивними протитанковими гранатами РПГ-22.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram