ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 16 обстрілів від початку дня

Більшість обстрілів припала на південь Донецької області.

Підтримувані Росією бойовики "ДНР" і "ЛНР" із початку дня 16 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі. Про це йдеться у вечірньому зведенні штабу АТО.

Більшість обстрілів припала на південь Донецької області. У районі Мар'їнки бойовики застосовували міномети калібру 122 мм, гранатомети, великокаліберні кулемети, там також стріляв снайпер. По позиціях у районі Павлополя стріляли з протитанкових гранатометів, а по опорних пунктах біля Чермалика - з кулеметів. У районі Водяного вогонь вівся з гранатометів і великокаліберних кулеметів, а поблизу Широкиного - зі стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку стріляли біля Пісків, Кам'янки, Опитного, Троїцького, на Луганському - біля Лобачового і Новоолександрівки.

"Незважаючи на збройні провокації з боку ворога, українські військовослужбовці строго дотримувалися режиму "тиші" і вогонь у відповідь не відкривали", - стверджується у звіті.

Нагадаємо, що протягом 14 квітня на Донбасі було 45 обстрілів, чотирьох військових було поранено.

З 10:00 13 квітня на Донбасі мало розпочатися чергове перемир'я - відповідні зобов'язання "ЛНР" і "ДНР" узяли на себе 12 квітня під час переговорів у Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram