ГоловнаСуспільствоЖиття

Рятувальники очистили від вибухонебезпечних предметів Балаклію і прилеглі села

ДСНС проводить роз'яснювальні роботи з місцевим населенням.

Територію міста Балаклія і прилеглих населених пунктів, які входили в зону надзвичайної ситуації після пожежі на артилерійських складах Міністерства оборони, очистили від вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляють на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7:00 31 березня пожеж на території міста Балаклія і прилеглих населених пунктів у результаті вибухів боєприпасів не зафіксовано", - йдеться в повідомленні.

Фото: dsns.gov.ua

Рятувальники організували проведення роз'яснювальних робіт з місцевим населенням щодо правил поведінки в разі виявлення вибухівки.

Фото: dsns.gov.ua

Зараз триває нетехнічне обстеження території, прилеглої до міста в радіусі 10 км, і розмінування сільськогосподарських угідь.

Фото: dsns.gov.ua

Усього з початку робіт було вилучено 3 тис. 101 вибухонебезпечний предмет.

Енергопостачання Балаклії відновлено. Також завершується відновлення газопостачання, залишилося підключити 770 абонентів.

У зоні НС спрацюють 1 тис. 80 чоловік особового складу ДСНС і 125 одиниць техніки.

Нагадаємо, 23 березня вночі в місті на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони в Балаклії виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія.

На складі зберігали 138 тис. тонн боєприпасів. Найнебезпечніші - снаряди для САУ "Акація", зона дії яких - до 20 км. Збиток від вибухів оцінили у 220 млн гривень. З урахуванням збитків промпідприємств сума може сягнути 300 млн гривень.

За даними Міноборони, пожежею знищено близько 70% боєприпасів арсеналу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram