ГоловнаСуспільствоВійна

ГПУ повідомила про підозру ще одному російському генералові

Генерал-майор Шадрін керував обстрілами в Луганській області.

ГПУ повідомила про підозру ще одному російському генералові
Роман Шадрин
Фото: URA.Ru

Головна військова прокуратура повідомила про підозру генерал-майору збройних сил Російської Федерації Роману Шадріну, який керував обстрілами в Луганській області.

Про це повідомляють на сайті Генпрокуратури.

Зазначають, що Шадрін із жовтня 2014 року по серпень 2015-го, діючи за попередньою змовою з іншими представниками влади і посадовими особами ЗС РФ, у ранзі так званого заступника міністра "МДБ ЛНР", брав участь у веденні агресивної війни проти України.

"Зокрема, шляхом віддання наказів терористам "ЛНР", які перебували в його підпорядкуванні, він організовував артилерійський обстріл позицій Збройних Сил України й інших військових формувань, залучених до проведення антитерористичної операції на території Луганської області", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, Шадрін організовував викрадення цивільних осіб, у тому числі громадян РФ, їхнє подальше незаконне ув'язнення, фізичне насильство й інше жорстоке поводження з ними.

Генералові інкримінують злочини, передбачені ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни), ч.1 ст. 438 (віддання наказів про вчинення жорстокого поводження з цивільним населенням) КК України.

Підозрюваного оголошено в розшук. Готується клопотання про надання дозволу на його затримання.

Нагадаємо, раніше прокуратура повідомила про підозру командувачу 41-ю армією Центрального військового округу збройних сил Росії генерал-майору Олексієві Завізьону.

У 2015 році Служба безпеки з'ясувала, що бойовиків на Донбасі координує російський генерал-майор Завізьон. Тоді були ідентифіковані п'ять російських генералів, які безпосередньо керували військовими операціями на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram