ГоловнаСуспільствоВійна

ЛЕП у Авдіївці частково відремонтували (оновлено)

Роботи провели завдяки режиму тиші.

ЛЕП у Авдіївці частково відремонтували (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Ремонтно-відновлювальні роботи лінії електропередачі в Авдіївці на підконтрольній уряду України території успішно завершені о 14:45, повідомило Міністерство з питань тимчасово окупованих територій у твіттері.

Оновлення. Пізніше міністерство повідомило, що ремонтні роботи з боку непідкотрольних Україні територій не вдалося завершити через недотримання "режиму тиші".

Вранці дві бригади енергетиків вийшли з обох сторін від лінії зіткнення для ремонту пошкодженої лінії електропередачі біля Авдіївки. Для забезпечення робіт погоджено "режим тиші".

Голова Донецької обладміністрації Павло Жебрівський пише, що станом на 15:00 подання електроенергії у Авдіївку не відновили.

"Наші електромонтери виявили на нашому боці п'ять поривів і працюють зараз над ліквідацією пошкоджень. До цього часу до електрогенератора під'єднані 13 об'єктів у місті. О 16:00 плануємо увімкнути помпи, щоб пустити у місто воду. Вода буде поставлятися сьогодні до 22:00. Плануємо, що завтра в Авдіївці працюватимуть усі школи", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, через пошкодження високовольтної лінії електропередачі 110 кВ "Макіївська 1 - АКХЗ № 2" увечері в суботу Авдіївка залишилася без світла. Знеструмлена також Донецька фільтраційна станція, що забезпечує водопостачання Авдіївки і прилеглих селищ, а також частково Донецька і Ясинуватої. Вона міститься на окупованій території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram