ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко: Україна виступає за припинення вогню біля Авдіївки і Донецька

"Хоча б для гуманітарної паузи, для того, щоб відновити забезпечення".

Порошенко: Україна виступає за припинення вогню біля Авдіївки і Донецька
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна виступає за припинення вогню біля Авдіївки і Донецька.

"Наш представник у Спеціальному центрі координації і контролю, отримуючи відповідні накази від міністра оборони за моїм дорученням, постійно демонстрував готовність до припинення вогню. Хоча б для гуманітарної паузи, для того, щоб відновити забезпечення. Підкреслюю - не тільки в контрольованій українськими військами частині Авдіївки, а припинити той жах, який відбувається зараз у Донецьку з обмеженням поставок світла і води, там теж наші громадяни і ми про них також дбаємо", - цитує Порошенка його прес-служба.

Він наголосив, що відповідальність за загострення біля Авдіївки лежить на бойовиках і Росії, яка їх підтримує.

"Підкреслюю, що теза про те, що вона їх не контролює, абсолютно хибна, оскільки в кожному підрозділі є кадрові російські військові, які виконують накази Російської Федерації", - сказав президент України.

"Українська сторона зробила все можливе для того, щоб відбити ці атаки, які почалися наприкінці січня. І весь час наполягає на необхідності припинити вогонь. Сьогодні вночі в Авдіївці з систем залпового вогню обстріляли житлові квартали і пункт роздачі гуманітарної допомоги, загинули мирні жителі", - додав він.

Нагадаємо, напередодні Кремль назвав загострення ситуації на Донбасі приводом для якнайшвидшого відновлення діалогу між РФ і США, в тому числі щодо України. Президент Росії Володимир Путін заявив, що в загостренні біля Авдіївки винувата Україна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram