ГоловнаСуспільствоЖиття

В Авдіївці цілодобово працюють вісім груп поліцейських

Поліція обходить усі постраждалі будинки.

В Авдіївці цілодобово працюють вісім груп поліцейських
архивное фото
Фото: Макс Левин

Новий загін міліції замінив спецгрупу поліцейських, яка цілодобово працювала в Авдіївці. Про це повідомив голова поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін, який вранці обійшов пошкоджені в результаті нічних артобстрілів будинки.

Відповідно до зведення МВС, за ніч у місті загинуло двоє людей - у результаті обстрілу пункту видачі гуманітарної допомоги, двох поранено, пошкоджено ще 30 будинків.

"Зараз в Авдіївці чекають на відновлення електропостачання: вранці виїхали бригади монтажників на ремонт лінії електропередач. Люди наводять лад після страшної ночі, відрами виносять залишки того, що залишилося від їхніх осель. Через дірки в стінах у будинки залітає сніг", - повідомляє прес-служба поліції.

Працівники поліції обходять постраждалі в результаті обстрілів вулиці. Сформовано вісім груп, які працюють по місту. Їхнє завдання - задокументувати всі пошкодження, з'ясувати, чи немає більше постраждалих, і надати допомогу тим, кому вона потрібна.

Поліцейські патрулі цілодобово об'їжджають місто. Крім охорони правопорядку, правоохоронці виявляють людей, які потребують соціальної допомоги. У цей час серед таких - 464 людини, 145 з них - діти, 32 - люди з обмеженими можливостями, 284 - люди похилого віку.

Безперебійно працює лінія «102». Усього з моменту загострення бойових дій, 29 січня, в кол-центр «102» надійшло 92 повідомлення, більш ніж половина з них пов'язана з наслідками обстрілів терористів.

У місті встановлено два намети поліції, де громадяни можуть отримати будь-яку допомогу: зігрітися, випити чаю і зарядити телефони. Один розташовано біля Авдіївського відділення поліції, інший - в старій частині міста на вул. Соборній. У місті другий день працює школа №7, де навчаються понад 220 учнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram