ГоловнаСуспільствоЖиття

Ще одного кримського татарина примусово помістили в психіатричну лікарню

Зеврі Абсеітова затримано в травні 2016 у справі "Хізб ут-Тахрір".

Ще одного кримського татарина примусово помістили в психіатричну лікарню
Фото: investigator.org.ua

Кримського татарина з Бахчисарая Зеврі Абсеітова 12 січня помістили під примусове лікування в психіатричну лікарню. Про це йдеться на сторінці "Кримські політв'язні" в Фейсбуці.

"Вчора ще одного кримського мусульманина з числа кримських татар помістили в психіатричну лікарню, цього разу під примусову психіатричну медицину потрапив Зеврі Абсеітов. Зеврі Абсеітов - лікар-стоматолог, в його родині - четверо дітей", - йдеться в повідомленні.

За інформацією "Кримських політв'язнів", примусове психіатричне лікування раніше пройшли Ільмі Умеров, Муслім Алієв, Вадим Сірук, Інвер Бекіров, Емір-Усеїн Кукк, Арсен Джеппаров, Рефат Алімов, Ремзі Меметов і Енвер Мамутов.

Нагадаємо, 12 травня 2016 року в анексованому Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків в будинках мусульман, а також в місцевому кафе. В результаті були затримані і звинувачені в тероризмі четверо бахчисарайців: Зеврі Абсеітов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Вони були затримані співробітниками ФСБ за підозрою в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", яку визнано в Росії терористичною.

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" в 2003 році, включивши в список 15 об'єднань, названих "терористичними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram