ГоловнаСуспільствоЖиття

Сьогодні католики і протестанти святкують Різдво Христове

У Ватикані Папа Римський Франциск провів різдвяну месу.

Сьогодні католики і протестанти святкують Різдво Христове

Різдво Христове за григоріанським календарем сьогодні святкують мільйони людей на всіх континентах. Це католики, протестанти, представники інших напрямків християнства.

Папа римський Франциск ввечері в суботу, 24 грудня, провів урочисту месу в соборі Святого Петра у Ватикані. У соборі і на площі перед ним зібралися тисячі віруючих, повідомляє Deutsche Welle.

Папа римський говорив про біженців та дітей, які перебувають в зоні конфлікту. Він закликав приймати дітей, які народилися під час війни, бідності і втечі. Дітей, "які перебувають у підземних бункерах, рятуючись від бомбардувань, на дорозі великого міста, на дні човна, переповненого мігрантами".

У Німеччині Різдво проходить на тлі посилених заходів безпеки. Навколо ярмарки, де 19 грудня вантажівка протаранила натовп відвідувачів, поліція Берліна встановила бетонні загородження. Тим часом жителі міста напередодні свята продовжували нести квіти до місця трагедії і запалювати свічки в пам'ять про загиблих.

Тисячі паломників зібралися у Вифлеємі. Саме там, за євангельськими словами, народився Ісус Христос.

У ніч на 25 грудня Різдво за григоріанським стилем святкують і в Україні. Президент України Петро Порошенко привітав християн західного обряду з Різдвом Христовим на своїй офіційній сторінці в Facebook

Порошенко побажав всім миру, сімейного тепла і веселих свят.

Нагадаємо, на початку грудня група депутатів внесла до Верховної Ради законопроект, який пропонує зробити 25 грудня офіційним святковим і вихідним днем.

Рік тому секретар РНБО Олександр Турчинов виступив з ідеєю перенести святкування Різдва в Україні з 7 січня на 25 грудня. Голова УГКЦ Святослав (Шевчук) такий крок підтримав. Президент Петро Порошенко вважає, що не має права вирішувати, коли в Україні має святкуватися Різдво Христове, але назвав мудрим святкувати його двічі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram