ГоловнаСуспільствоВійна

На Світлодарській дузі бойовики обстріляли групу проекту "Евакуація-200"

Група мала забрати тіло загиблого противника. 

На Світлодарській дузі бойовики обстріляли групу проекту "Евакуація-200"

На Світлодарській дузі бойовики обстріляли групу гуманітарного проекту ВСУ "Евакуація-200", яка мала забрати тіло військовослужбовця противника.

Про це повідомив прес-центр АТО з посиланням на координатора групи Михайла Котелевського.

"На нас вийшли представники військового підрозділу, який перебуває безпосередньо на лінії зіткнення, і повідомили, що в певному місці може бути тіло загиблого військовослужбовця протилежної сторони. Сьогодні я очолював групу, яка виходила в так звану нейтральну зону, щоб забрати цього військовослужбовця і найближчим часом передати представникам протилежної сторони. Але нас обстріляли. Протягом 40 хвилин довелося вибиратися з того місця", - зазначив Котелевський.

За його словами, група виконала всі умови: вийшла в однакових чорних костюмах і світло-зелених жилетах, як і було узгоджено з протилежною стороною, але бойовики все одно відкрили вогонь зі стрілецької зброї.

Як повідомлялося, починаючи з 00.00 24 грудня 2016 року по всій лінії розмежування в зоні проведення АТО було введено режим повного припинення вогню. Проте вже через 25 хвилин після опівночі бойовики почали провокаційний вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях у районі Жовтого, що на Луганському напрямку. З тих самих видів озброєння з 6.54 до 7.10, а пізніше з 9.30 до 9.45 терористи відкривали вогонь по Мар'їнці. Широкине обстрілювали з 9.54 до 10.10. О 10.25-10.35 відбувся обстріл Новотроїцького зі стрілецької зброї.

У суботу з опівночі в зоні АТО зафіксовано 23 обстріли.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram