ГоловнаСуспільствоЖиття

Сайт "Укрзалізниці" атакували хакери (оновлено)

Балчун заявив про погрози новопризначеним менеджерам держпідприємства.

Сайт "Укрзалізниці" атакували хакери (оновлено)
Фото: telegraf.com.ua

Офіційний сайт "Укрзалізниці" атакували хакери, а новопризначені менеджери зіткнулися з реальними погрозами застосування фізичної сили.

Про це повідомив голова правління держпідприємства Войцех Балчун у Фейсбуці.

"З усією відповідальністю і тривогою заявляю: зараз відбувається нечуване ганебне торпедування всіх наших останніх кроків, особливо в кадровій сфері. Нове керівництво зіткнулося з реальними погрозами фізичної сили. Ці погрози надходять від конкретних осіб, очевидно афілійованих з чиновниками. Наша спроба навести порядок у сфері розподілу порожніх вагонів наштовхнулася на жорстку протидію старої системи", - написав він.

Голова УЗ також додав, що сайт держпідприємства зазнає хакерських атак.

"У хід пішли погрози, хакерські атаки на наші сервери і системи, в ці хвилини заблокована робота офіційного сайту "Укрзалізниці". Все це є свідченням того, що система не збирається здаватися і не гребує ніякими засобами, щоб зберегти нинішній стан речей", - додав Балчун.

Він також повідомив, що скасував заплановане відрядження до Відня через ситуацію в УЗ.

Оновлення. Міністр інфраструктури Володимир Омелян з посиланням на правоохоронні органи повідомив у фейсбуці, що DDOS-атака на "Укрзалізницю" була здійснена з території України на замовлення невстановленої особи із Санкт-Петербурга.

"Атака на інформаційну систему вантажних перевезень була маневром відволікання, щоб у цей час вкрасти дані пасажирських перевезень. Аналогічним способом були здійснені недавні

кібератаки на Мінфін і Держказначейство", - написав він.

Національна поліція вже отримала доступ до серверів "Укрзалізниці", хакерську атаку відбито.

Нагадаємо, Балчун очолив "Укрзалізницю" в травні 2016 року. Раніше він був, зокрема, головою правління польської РКР Cargo.

У суспільстві і ЗМІ періодично лунає критика його роботи в УЗ, найчастіше у прив'язці до офіційної заробітної плати, яка становить 463 тис. грн на місяць. Сам Балчун вважає "чорний піар" навколо компанії свідченням хорошої роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram