ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ передала до суду справу француза, підозрюваного в підготовці теракту на Євро-2016

Йому пред'явлено звинувачення у контрабанді зброї.

ГПУ передала до суду справу француза, підозрюваного в підготовці теракту на Євро-2016
Архивное фото
Фото: dn.npu.gov.ua

Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальній справі стосовно громадянина Франції, якого затримали в Україні за підозрою в підготовці теракту під час Євро-2016 у Парижі.

Про це повідомляється на сайті ГПУ.

Чоловіка було затримано співробітниками Служби безпеки на міжнародному пункті пропуску "Ягодин" (Волинська область) України під час проходження митного оформлення. У нього було виявлено та вилучено п'ять автоматів АК-74, два гранатомети РПГ-7В, 18 пострілів (зарядів) до них, п'ять ящиків з патронами загальною кількістю 5400 штук, п'ять ящиків тротилових шашок, 100 електродетонаторів.

"Встановлено, що затриманий з метою підготовки та здійснення терактів на території Франції з червня 2015 року, періодично приїжджаючи до України, незаконно купував зброю і вибухові пристрої у військовослужбовців ЗСУ. Стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 4 червня українські прикордонники затримали громадянина Франції зі зброєю та вибухівкою на українсько-польському кордоні. Франція вважає затриманого швидше контрабандистом, а не терористом, за словами прокурора міста Нансі, влада наразі не буде вимагати його екстрадиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram