ГоловнаСуспільствоПодії

Кількість смертей від сурогатного алкоголю сягнула 55

Помер ще один чоловік у Харківській області.

Кількість смертей від сурогатного алкоголю сягнула 55
Фото: www.media-kuban.ru

Станом на вечір 12 жовтня в Україні зареєстровано 132 випадки отруєння фальсифікованим алкоголем. З цієї кількості 55 осіб померли.

Про це повідомляється на сайті Держспоживслужби.

Порівняно з минулими даними, зареєстровано новий випадок отруєння жителя смт Високий Харківського району, який завершився летально. Загальна кількість отруєнь сурогатами алкоголю в Харківській області складає 88, з них померла - 41 особа. За даними судово-медичної експертизи в Харківській області, метиловий спирт виявлено у 30 померлих.

У Запорізькій області 17 людей отруїлися сурогатним алкоголем.

У Дніпропетровській вісім чоловік, один з них помер.

У Донецькій, Луганській, Житомирській та Миколаївській областях отруїлися 19 осіб, 13 з них померли. У всіх п'яти померлих в Миколаєві в крові знайшли метанол, як і у померлого в Бердичеві.

Нагадаємо, люди почали вмирати від сурогатної горілки 21 вересня. Спочатку смерті були зафіксовані тільки в Харківській області, потім з'явилися повідомлення про летальні випадки в Лимані Донецької області, Миколаєві та Рубіжному Луганської області.

У Харкові та на Донбасі поліцейські затримали головних постачальників сурогатного алкоголю, який розповсюджували на території східної України і Миколаївської області. Крім того, затримано 27-річного організатора підпільного "бізнесу". У нього вилучили чотири тонни спирту. Також стало відомо, що три тонни сурогату потрапили у вільний продаж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram