ГоловнаСуспільствоЖиття

Ув'язненим офіційно дозволили користуватися Інтернетом

Використання глобальної мережі буде оплачуватися за рахунок власних коштів ув'язнених.

Ув'язненим офіційно дозволили користуватися Інтернетом
Фото: tavrijci.org

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення виконання кримінальних покарань та реалізації прав засуджених". "Повернуто з підписом від президента", - повідомляється в картці закону (проект закону №2490а) на сайті Верховної Ради.

Положення закону, зокрема, надають засудженим право користуватися Інтернетом виключно для перегляду інформації на веб-сайтах під контролем адміністрації.

Ув'язненим заборонено реєструвати електронні поштові скриньки, писати електронні листи, коментарі, реєструватися на сайтах, формувати віртуальні бази даних.

Також їм заборонено відвідувати веб-сайти соціальних мереж, сайтів, що пропагують жорстокість, насильство, сайти еротичного чи порнографічного змісту, переглядати сайти, які можуть негативно вплинути на психічний стан засудженого і грати в онлайн-ігри.

Використання глобальної мережі Інтернет буде оплачуватися за рахунок власних коштів ув'язнених.

Як повідомлялося напередодні, на торговому майданчику Marketplace, запущеної Facebook у вівторок, 4 жовтня, почали продавати зброю і наркотики.

У Facebook повідомили, що компанія зіткнулася з технічною проблемою, що заважає виявити некоректні оголошення, після розширення доступу до торгового майданчика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram