ГоловнаСуспільствоВійна

Число обстрілів на Донбасі сягнуло 68

Чергове перемир'я закінчилося.

Число обстрілів на Донбасі сягнуло 68
Фото: EPA/UPG

За минулу добу російські окупаційні війська 68 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі.

Найбільше число обстрілів - 36 - зафіксовано на Луганському напрямку. У районі Новоолександрівки, Новозванівки, Трьохізбенки, Станиці Луганської і Попасної бойовики застосовували стрілецьку зброю, кулемети і гранатомети. По Новоолександрівці, Попасній і Степовому вів вогонь снайпер, у Новоолександрівці і Новозванівці ворог відкривав вогонь з мінометів 120-го і 82-го калібру. Також по Новоолександрівці і Новозванівці окупанти стріляли з артилерії 122-го калібру і БМП, а по Новоолександрівці - ще й із зенітної установки, повідомляє штаб АТО.

На Донецькому напрямку зафіксовано 13 обстрілів. Бойовики з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї вели вогонь в районі Авдіївки, Новгородського, Кам'янки та Зайцевого. По Новоселівці Другій і Авдіївці ворог відкривав вогонь з мінометів 120-го калібру.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 19 обстрілів. У районі Мар'їнки, Широкиного, Талаківки, Старогнатівки і Гнутового стріляли з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї, а в районі Славного застосували протитанковий ракетний комплекс. Крім того, по Талаківці і Лебединському окупанти стріляли з БМП, а по Мар'їнці вів вогонь снайпер. Також по Талаківці ворог вів вогонь з мінометів 82-го калібру.

За добу зафіксовано проліт одного безпілотника.

Нагадаємо, починаючи з 15 вересня, коли на Донбасі було оголошено чергове перемир'я, число добових обстрілів спочатку не перевищувало 30, але, починаючи з жовтня, почало зростати. 68 обстрілів, зафіксованих у вівторок, - рекордна кількість за останній час.

У середу в Мінську пройде засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram