ГоловнаСуспільствоЖиття

Кількість постраждалих від сурогатного алкоголю зросла до 85 осіб

40 випадків закінчилися летально.

Кількість постраждалих від сурогатного алкоголю зросла до 85 осіб

В Україні кількість постраждалих від отруєння сурогатним алкоголем сягнула 85 осіб, із них 40 загинули.

Про це повідомляють на сайті Держслужби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

"Станом на 9:00 4 жовтня в країні зареєстровано 85 випадків отруєння фальсифікованим небезпечним алкоголем, з них 40 випадків закінчилися летально", - йдеться в повідомленні.

У Харківській області кількість постраждалих від отруєння - 66 осіб, з них померли 29 осіб. За даними судово-медичної експертизи, у 23 померлих виявлено метиловий спирт.

Зазначають також, що ситуація з отруєнням сурогатним алкоголем у Донецькій, Луганській, Житомирській і Миколаївській областях не змінилася.

"Житомирська область (м. Бердичів): отруїлися три людини, померла одна; Донецька область (м. Лиман): отруїлися дев'ятеро людей, з них п'ятеро померли; Миколаївська область (м. Миколаїв): отруїлися і померли п'ятеро людей; Луганська область: (м. Рубіжне): отруїлися і померли дві людини", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, люди почали помирати від сурогатної горілки 21 вересня. Спочатку смерті зафіксували тільки в Харківській області, потім з'явилися повідомлення про летальні випадки в Лимані Донецької області, Миколаєві та Рубіжному Луганської області.

У Харкові та на Донбасі поліцейські затримали головних постачальників сурогатного алкоголю, який розповсюджували на території східної України і Миколаївської області. Крім того, затримали 27-річного організатора підпільного "бізнесу". У нього вилучили чотири тонни спирту. Також стало відомо, що три тонни сурогату потрапили у вільний продаж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram