ГоловнаСуспільствоПодії

Кількість смертей від сурогатного алкоголю сягнула 40

За вихідні померли ще двоє людей у Харківській області.

Кількість смертей від сурогатного алкоголю сягнула 40
Фото: www.media-kuban.ru

Станом на ранок 3 жовтня 2016 року в Україні зареєстровано 81 випадок отруєння фальсифікованим алкоголем. 40 осіб померли.

Про це повідомляє Держспоживслужба.

Станом на п'ятницю було 77 випадків отруєння, з яких 38 завершилися летально. За вихідні померли ще двоє людей у Харківській області. Число загиблих тут досягло 27 осіб за загальної кількості тих, хто отруїлися - 62.

Раніше в Бердичеві Житомирської області отруїлися три людини (помер один); у Лимані Донецької області отруїлися 9 осіб, із них 5 померли; в Миколаєві отруїлися і померли 5 осіб; у Рубіжному на Луганщині отруїлися і померли 2 людини.

Нагадаємо, люди почали вмирати від сурогатної горілки 21 вересня. Спочатку смерті зафіксували тільки в Харківській області, потім з'явилися повідомлення про летальні випадки в Лимані Донецької області, Миколаєві та Рубіжному Луганської області.

У Харкові та на Донбасі поліцейські затримали головних постачальників сурогатного алкоголю, який розповсюджували на території Східної України та Миколаївської області. Крім того, було затримано 27-річного організатора підпільного "бізнесу". У нього вилучили чотири тонни спирту.

Також відомо, що три тонни сурогату потрапили у вільний продаж. Правоохоронці проводять заходи щодо встановлення місць реалізації сурогату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram