ГоловнаСуспільствоЖиття

"Українська бронетехніка" спростувала інформацію про низьку якість бронемашин

Підприємство вимагає спростування недостовірної інформації.

"Українська бронетехніка" спростувала інформацію про низьку якість бронемашин
Бронемашина ВАРТА
Фото: http://nv.ua

26 вересня 2016 року на телеканалі "Інтер" в програмі новин "Подробиці" вийшов телесюжет, в якому є недостовірні відомості щодо якості броньованих автомобілів, які виробляються ТОВ "Українська бронетехніка".

Про це йдеться у спростуванні ТОВ "Українська бронетехніка".

"Зокрема в телесюжеті, зазначено, що ТОВ "Українська бронетехніка" поставила спецпідрозділу Національної гвардії КОРД 10 одиниць броньованої техніки низької якості, але при цьому журналістами не наведено жодних документів чи інших доказів у підтвердження цієї інформації. Слід зазначити, що станом на сьогодні до ТОВ "Українська бронетехніка" жодного разу не зверталися представники замовника щодо неналежної якості броньованих автомобілів, постачання яких виконало товариство, або ж про необхідність проведення гарантійного ремонту", - йдеться у спростуванні.

"ТОВ "Українська бронетехніка" із листом звернулося до керівництва Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України щодо наявності зауважень до якості броньованих автомобілів, які експлуатуються спецпідрозділом "КОРД", і не отримало у відповідь ніяких зауважень щодо якості броньованих автомобілів і їх технічного стану. Також, слід зазначити, що протягом 2016 року спеціалізовані броньовані автомобілі для перевезення особового складу "Варта" пройшли відомчі випробування Міністерства оборони України та Міністерства внутрішніх справ України, в ході яких зарекомендували себе з кращого боку, отримали позитивні відгуки з боку військовослужбовців, про що свідчать Акти відомчих випробувань броньованих автомобілів", - відзначили в організації.

"Наведена в телесюжеті інформація є недостовірною і завдає шкоди діловій репутації ТОВ "Українська бронетехніка", оскільки після виходу зазначеної програми до товариства звернулися контрагенти у зовнішньоекономічній діяльності з листами про призупинення діяльності до з'ясування всіх обставин, пов'язаних з ситуацією, що склалася. З призупиненням такої діяльності виникає ймовірна загроза заподіяння збитків ТОВ "Українська бронетехніка" на суму понад 400 млн грн".

"У зв'язку з викладеним, вважаємо, що дії телеканалу "Інтер" є провокаційними, спрямованими на підрив обороноздатності держави і такими, що завдають шкоди діловій репутації та комерційним інтересам вітчизняного виробника продукції оборонного призначення", - йдеться у спростуванні.

"Враховуючи вищезазначене, вимагаємо спростувати недостовірну і непідтверджену інформацію, наведену в програмі новин "Подробиці" телеканалу Інтер, про якість броньованих автомобілів "Варта".

"При цьому, повідомляємо, що в разі відсутності реагування з боку телеканалу "Інтер", ТОВ "Українська бронетехніка" змушене буде звертатися в суд за захистом ділової репутації та відшкодування моральних і підтверджених матеріальних збитків, заподіяних суспільству, в зв'язку з поширенням недостовірної інформації", - підкреслили в ТОВ "Українська бронетехніка".

Нагадаємо, у квітні поставка першої партії бронемашин "Дозор" була зірвана, оскільки в зоні розташування двигуна в корпусах двох бронетранспортерів були виявлені тріщини в броні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram