ГоловнаСуспільствоПодії

Військового, який зник після вбивства двох бійців біля Станиці, знайшли

По товаришах по службі нібито відкрив вогонь дезертир.

Військового, який зник після вбивства двох бійців біля Станиці, знайшли
Архив

Військовослужбовця, який зник після загибелі двох бійців біля Станиці Луганської, знайшли, зараз він перебуває в одному з відділень Національної поліції і дає свідчення.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив спікер прес-штабу АТО Іван Ареф'єв.

Спочатку штаб АТО повідомив, що 12 вересня поблизу Станиці двоє військових загинули, одна людина зникла і ще п'ятеро були поранені в результаті бою з диверсійної-розвідувальною групою бойовиків. Однак пізніше з'явилася інформація, що насправді по бійцях відкрив вогонь їх товариш по службі, 41-річний житель Кривого Рогу Віктор Головань. Після цього він утік.

Ареф'єв побічно підтвердив цю інформацію.

"12 вересня в штаб АТО надійшла попередня інформація про факти загибелі та поранення в лавах військовослужбовців ЗСУ, які несуть службу на лінії розмежування в Станично-Луганському районі Луганської області. Згідно з отриманими даними, сталася стрілянина, внаслідок чого сили АТО зазнали втрат. З огляду на те, що ці події відбулися в прифронтовому районі, де неодноразово були помічені диверсійно-розвідувальні групи російських окупаційних військ, було вирішено детально поінформувати громадськість про цей інцидент і підтверджені втрати в лавах ЗСУ (2 загиблих, 5 поранених і один зник безвісти)", - сказав він.

"Після прибуття на місце трагедії група резерву почала опитувати свідків і встановлювати крок за кроком картину інциденту. Також українські силовики доклали всіх зусиль для оперативного встановлення місця перебування зниклого військовослужбовця ЗСУ. З метою об'єктивного розслідування причин загибелі наших воїнів і ефективного пошуку зниклого безвісти військовослужбовця прес-центр штабу АТО не коментував цього інциденту впродовж 13-14 вересня. Зараз зниклий військовослужбовець ЗСУ перебуває в одному з відділень Національної поліції, дає свідчення", - додав Ареф'єв.

Нагадаємо, інцидент стався на лівому березі Сіверського Донця, який контролюють українські військові. Бойові дії там - велика рідкість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram