ГоловнаСуспільствоВійна

Затриманий біля Торецька бойовик розповів про офіцерів РФ у Горлівці (оновлено)

Третьою бригадою "ДНР" командує полковник із Приморського краю.

Затриманий біля Торецька бойовик розповів про офіцерів РФ у Горлівці (оновлено)
Фото: facebook.com/theDefenceIntelligence.ua

Військові підтвердили затримання біля Торецька п'яного бойовика з Москви.

Про це 11 вересня на брифінгу повідомив спікер Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

 "Встановлено, що затриманий - ветеран чеченських воєн з неонацистськими поглядами, про що свідчать його татуювання (портрет нацистського поплічника отамана Шкуро і цифри 14-88)", - зазначив він.

 Затриманий прибув воювати на Донбас на початку 2015 року "через руйнівний вплив російської пропаганди на його свідомість". "Він брав участь у битві за Дебальцеве, згодом його перекинули під Горлівку. Він розповів, що його комбат і комбриг - також російські офіцери. Розпочато слідство", - повідомив Мотузяник.

Оновлення. У фейсбуці Головного управління розвідки повідомляється, що ім'я затриманого - Денис Сидоров, він 1981 року народження.

 Стверджується, що він дав свідчення про присутність і діяльність кадрових російських військових, а також штатних підрозділів ЗС РФ на Донбасі.

 Зокрема, Сидоров розповів, що командні посади у третій горлівській бригаді займають виключно кадрові офіцери РФ. У середині серпня комбригом там став полковник ЗС РФ Олексій Бердніков (упізнаний за фотографією), який змінив генерал-майора Ігоря Тимофеєва. Із серпня 2014 року по серпень 2016 року Бердніков служив на посаді командира 60-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ у Приморському краї.

Фото: facebook.com/theDefenceIntelligence.ua

Разом з Бердніковим у Горлівку приїхали також начальник протиповітряної оборони 60 ОМСБр підполковник Сергій Тупиченко, командир зенітно-ракетного дивізіону 60 ОМСБр майор Юрій Корчинський, заступник командира зенітно-ракетного дивізіону 60 ОМСБр майор Олексій Кіреєв.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України вважає, що збройна агресія РФ проти України - це юридично доведений факт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram