ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві невідомі побили місцевих жителів через спірну територію (оновлено)

Проти людей використовують вогнегасники та сльозогінний газ

У Києві невідомі намагаються силою захопити спірну прибудинкову територію у Святошинському провулку. Проти місцевих жителів використовують вогнегасники і сльозогінний газ. Правоохоронці не втручаються.

Про це повідомляє у фейсбуці киянка Лідія Гончаренко.

"Це провулок Святошинський зараз. Тітушки - спортсмени-качки, яких тримають для таких цілей у спортивних клубах, труять сльозогінним газом місцевих жителів, серед яких більшість жінки з дітьми!!! У людей були кинуті сльозогінні гранати!! Поліція не діє!!! Таке враження, що біснуються з дозволу господарів по повній програмі", - написала вона.

"На вулиці стемніло, а нас продовжують труїти!" - написав у соцмережі Василь Кабанчук.

"Оскільки у людей ОСББ і вони поставили ворота, то забудовник з тітушками пішов через Лісгосп, заблокувавши охоронця в будці і не давши йому викликати поліцію та допомогу. Далі вони зайняли всю територію разом з машинами людей і почали споруджувати паркан з колючим дротом. Прибула поліція, чоловік тридцять з начальником райвідділу, який стояв у дворі та спостерігав. Поліція стала на бік тітушок і не реагувала на прохання людей повернути машини, речі і т. д. Було побито кількох людей. Зараз люди хотіли забрати машини, а на них кинули сльозогінні гранати. Жінки і діти в шоці, потруїлися, викликали швидкі і т. д", - передає слова місцевих жителів kievinform.

Оновлено. Люди перекрили вулицю Святошинську через протистояння, захоплення прибудинкової території і повну бездіяльність і сприяння поліції нападникам. Просять підтягуватися пресу і небайдужих, стоятимуть до переможного кінця, повідомляє kievinform на сторінці у фейсбуці.

Повідомляють також, що місцевим жителям тітушки побили машини, літали вибухові пакети, в бійках використовувалися цегла і монтування.

Оновлено 22:54. Із настанням ночі відбулася чергова сутичка біля забудови у Святошинському провулку, повідомляють активісти у фейсбуці. За інформацією Прохора Антоненка, тітушки закидали камінням місцевих жителів і при цьому розбили голову активісту.

"У той час, коли проливається кров, "правоохоронці" не діють. На знак протесту більш ніж сотня місцевих жителів перекрили рух транспорту на вулиці Святошинській. Автомобілі завмерли в кілометровому заторі. Активісти рішуче вимагають приїзду мера Кличка", - написав Антоненко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram