ГоловнаСуспільствоОсвіта

1 млн соціально незахищених осіб будуть безкоштовно вивчати англійську онлайн

Держслужба зайнятості домовилася про партнерство із системою Lingva.Skills.

1 млн соціально незахищених осіб будуть безкоштовно вивчати англійську онлайн
Фото: assistaugusta.wordpress.com

Соціальний проект Lingva.Skills з вивчення англійської мови, розроблений командою "Академії навичок" (SkillsAcademy), став наймасовішим в Україні проектом онлайн-навчання завдяки співпраці з Державною службою зайнятості.

Доступ до безкоштовного онлайн-навчання отримали понад 1 млн тимчасово безробітних, учасників АТО і членів їхніх сімей, внутрішньо переміщених осіб з метою їхньої якнайшвидшої адаптації, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці та збільшення можливості отримати гідну роботу або відкрити власну справу.

Перший заступник Державного центру зайнятості України Сергій Кравченко заявив, що запуск навчання англійської мови - важливий крок у напрямку підвищення знань і умінь як представників соціально незахищених категорій, так і співробітників Державної служби зайнятості.

Як пояснив голова Асоціації інноваційної та цифрової освіти Станіслав Куценко, ідея допомогти найбільш соціально незахищеним категоріям населення стати більш конкурентоспроможними на сучасному ринку праці виникла після успішного початку навчання в онлайн-системі Lingva.Skills держслужбовців-представників чотирнадцяти центральних органів влади.

Онлайн-курс включає інтерактивну геймофіковану веб-програму для тренування мовних навичок та інших аспектів вивчення мови, а також форму зворотного зв'язку з викладачем і базу поширених запитань для спрощення процесу навчання.

Розробники називають прикметною рисою курсу те, що він враховує особливості менталітету українців і адаптований до реалій країни й особливостей рідної мови.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман називав одним з пріоритетних кроків уряду на 2016 рік максимальне налагодження інтеграції та нормального життя тимчасово переміщених осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram