ГоловнаСуспільствоВійна

Нацгвардія вивела частину "Азова" з Маріуполя для посилення Запорізької області

НГУ спростовує заяву полку про плани здачі міста.

Нацгвардія вивела частину "Азова" з Маріуполя для посилення Запорізької області
Фото: ngu.gov.ua

Національна гвардія заявила, що виведення частини підрозділів "Азова" з Маріуполя пов'язано з необхідністю посилити захист Запорізької області від проникнення диверсантів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НГУ у відповідь на заяву прес-центру "Азова", що такі дії, "можливо", здійснюються для того, "щоб бійці Азова не заважали владі та проросійськи налаштованому командуванню НГУ здавати позиції і цілі міста".

Національна гвардія наполягає, що ніхто Маріуполь здавати не збирається.

"У зоні АТО проведено планове перегрупування сил і засобів Національної гвардії України. З метою посилення контролю Азовського узбережжя, недопущення проникнення диверсійно-розвідувальних груп частина окремого загону спеціального призначення військової частини 3057 «Азов» була передислокована для виконання завдань на цьому напрямку. Загін продовжує виконувати завдання, передбачені законом України «Про Національну гвардію України», в тому числі і в Запорізькій області. Кількісний та якісний склад Національної гвардії в Маріуполі не зменшено, що дозволяє підтримувати обороноздатність міста на високому рівні", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, що Маріуполь розташовано всього за декілька кілометрів від лінії розмежування, де активно йдуть бойові дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram