ГоловнаСуспільствоПодії

Жителі довколишніх сіл перекрили трасу біля Грибовицького сміттєзвалища

Львів запідозрили в намірі знову вивозити сміття на скандальне звалище.

Жителі довколишніх сіл перекрили трасу біля Грибовицького сміттєзвалища
Пожар на свалке в Грибовичах
Фото: EPA/UPG

Близько 50 жителів сіл Грибовичі, Малехів і містечка Дубляни перекрили рух на автомобільній трасі на місто Рава-Руська на виїзді зі Львова, біля закритого звалища.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", люди ходять пішохідним переходом туди і назад. Вони кажуть, що Львів хоче відновити вивезення сміття на звалище, закрите після пожежі і зсуву наприкінці травня. Учасники протесту вимагають, щоб до них приїхав мер Львова Андрій Садовий.

За словами протестувальників, вони вийшли на акцію, оскільки біля звалища проводять "якісь роботи за допомогою декількох тракторів". Жителі підозрюють, що міська влада Львова намагається облаштувати нову дорогу до звалища, щоб безперешкодно возити туди сміття.

На місці протесту невелике скупчення автомобілів, але затору немає - автомобілісти об'їжджають цю ділянку іншими дорогами.

Порядок на акції забезпечує патрульна поліція.

Нагадаємо, 30 травня на міському звалищі Львова біля с. Грибовичі стався зсув сміття, в результаті якого загинули чотири людини: троє співробітників Держслужби з надзвичайних ситуацій України у Львівській області й еколог ЛКП "Збиранка", тіло якого не знайдено досі.

Після цього сільська рада Великих Грибович ухвалила рішення про повне закриття з 1 червня звалища, на яке звозили сміття зі Львова. Львів відвозив частину сміття в Київ, однак із серпня столиця припинила приймати відходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram