ГоловнаСуспільствоЖиття

Правоохоронці допитали понад 600 осіб у справі про пожежу на сміттєзвалищі біля Львова

За словами прокурора області, підозрюваних у цій справі поки що немає.

Правоохоронці допитали понад 600 осіб у справі про пожежу на сміттєзвалищі біля Львова
Фото: Varta1

Під час розслідування справи про пожежу і загибель надзвичайників на Грибовицькому сміттєзвалищі співробітники поліції і прокуратури допитали понад 600 осіб. Про це під час брифінгу 22 липня розповів прокурор Львівської області Юрій Квятківський, повідомляє Zaxid.net.

Як зазначив Квятківський, за фактом обвалення схилу звалища, що сталося 30 травня, триває слідство за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки, що спричинило загибель людей) і ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) КК.

Під час розслідування правоохоронці допитали понад 600 осіб, які зараз проходять у справі як свідки. Це жителі навколишніх сіл, депутати місцевих рад, чиновники й активісти. Крім того, слідчі провели 17 обшуків і вилучили комп'ютери в ЛКП "Збиранка".

Як розповів керівник групи прокурорів, яка розслідує справу, поки що призначено шість судових експертиз. Під час експертиз фахівці відповідних профілів повинні з'ясувати, чи була відповідна документація на експлуатацію сміттєзвалища, чи були дотримані норми складування сміття, а також встановити причини пожежі, джерела займання, чи гасили пожежу з дотриманням відповідних норм.

За словами прокурора області, підозрюваних у цій справі поки що немає.

"Звинувачення буде висунуто після всіх експертиз", - зазначив Квятківський.

Нагадаємо, 30 травня на міському звалищі біля с. Грибовичі під Львовом стався зсув сміття обсягом понад 100 тис. кубометрів. У результаті під завалом опинилося четверо людей. 31 травня знайшли тіла трьох рятувальників - Юрія Рудого, Андрія Вненкевича і Богдана Юнка. Пошуки зниклого комунальника виявилися безрезультатними.

7 червня пожежа на звалищі під Львовом спалахнула з новою силою, рятувальники для гасіння залучили авіацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram