ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві в результаті ножового поранення помер відомий художник

Поліція розглядає версію самогубства.

У Києві в результаті ножового поранення помер відомий художник
Виктор Крыжановский (Сонцеслав)
Фото: olatar.com

У Києві в результаті ножового поранення на 66-му році пішов з життя український художник, член Національної спілки художників України, Віктор Крижановський (Сонцеслав), повідомляє Укрінформ.

"О 7:25 21 липня в чергову частину Дніпровського управління по спецлінії 102 надійшло повідомлення про те, що в одній з квартир на вулиці Малишка перебуває людина з ножовим пораненням живота", - розповіли агентству в прес-службі Нацполіції в Києві.

На місце події виїхав наряд патрульної поліції і слідчо-оперативна група Дніпровського району. Після прибуття дружина Крижановського повідомила працівникам правоохоронних органів, що її чоловік пішов до майстерні, де згодом вона виявила його з ножовим пораненням живота.

Як відзначили в столичній поліції, згодом лікарі констатували його смерть, яка настала в результаті ножового поранення.

Слідчий відділ Дніпровського управління Нацполіції в Києві це повідомлення вніс до ЕРДР з попередньою кваліфікацією за частиною 1 статті 115 КК (самогубство).

Віктор Крижановський народився 12 травня 1950 року в с. Заячівка Волинської області. У 1982 році закінчив Київський державний художній інститут. Він був професором кафедри дизайну Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, членом Національної спілки художників України, доктором філософії образотворчого мистецтва Кінгстонського університету (США), учасником міських, республіканських та міжнародних виставок. За тридцять років творчої діяльності провів двадцять персональних виставок. Його самобутні твори зберігаються в музеях України та в особистих колекціях поціновувачів мистецтва багатьох країн світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram