ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко зустрівся із звільненим з полону полковником

Президент назвав визволення заручників одним з пріоритетів.

Порошенко зустрівся із звільненим з полону полковником
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко ввечері в середу прийняв на Банковій  полковника Збройних Сил Івана Без'язикова, якого вчора було звільнено з полону бойовиків.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Вітаючи військовослужбовця з поверненням додому Порошенко зауважив, що звільнення українських громадян з полону бойовиків одна з головних задач сьогодні. "Ми будемо боротися за повернення кожного українця. Незалежно від того, полковник це, рядовий, волонтер чи цивільний", - заявив Порошенко.

Він розповів, що операція зі звільнення полковника з полону була не простою через блокування Росією процесу обміну. Він нагадав, що процес обміну 25-ти українських заручників на 50 бойовиків заблоковано в Мінську. "Не дивлячись на те, що це зайняло тривалий час - то, що ви повернулися додому, це і наша служба, і офіцери сприймають як справжню перемогу, адже до цього багато людей доклало чимало зусиль", - також сказав голова держави.

Полковник Без'язиков своєю чергою розповів президенту про те, як потрапив у полон майже два роки тому, і про умови, в яких він утримувався проросійськими бойовиками.

Нагадаємо, що після його звільнення  в списку полонених залишаються 111 людей, яких містять бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

На засіданні Тристоронньої контактної групи 20 квітня всі сторони - ОБСЄ, РФ і сепаратисти - підтримали ініціативу України про обмін полоненими в форматі 25 на 50 (25 утримуваних у "ДНР"  осіб на 50 сепаратистів, затриманих в Україні) до Великодня. Однак ближче до свята "ДНР" відмовилася від обміну полоненими.

З того часу це питання залишається невирішеним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram